вівторок, 10 грудня 2013 р.


В рамках заходів, пов’язаних з соціальними ініціативами Президента…….
29 листопада голова Шаргородської районної державної адміністрації Микола Слободянюк відвідав районну бібліотеку. Він спілкувався з працівниками, цікавився проблемами, пов’язаними з комплектуванням, матеріально-технічним станом установ, комп’ютеризацією, активізацією читання, особливо серед молоді. Микола Іванович запропонував свої варіанти співпраці з освітніми установами, виявив бажання відвідати  один із, спільно проведених, заходів соціокультурної діяльності.
У співбесіді з директором ЦРБ Галиною Волощук голова РДА підняв питання координації функціонування районної, сільських і міських бібліотек, виявив занепокоєння з приводу недостатнього  комплектування сільських, міських, бібліотек  та малочисельного репертуару періодичних видань у цих бібліотеках. Директор ЦРБ, у свою чергу, поскаржилася на непросту ситуацію, пов’язану з впливом районної бібліотеки на сільські, міські бібліотеки в умовах децентралізованого функціонування районної мережі публічних бібліотек.
Особливе враження на Миколу Івановича справила районна бібліотека для дітей, яка є структурним підрозділом ЦРБ. Адже бібліотека останніми роками повністю відремонтована, розширено її площу, придбано персональний комп’ютер, нові меблі, віконне вбрання, килими і т. д.
Відвідавши відділ обслуговування дорослих читачів, голова РДА відмітив потребу у зовнішньому ремонті його приміщення.
На завершення своїх відвідин, Микола Іванович подякував бібліотечним працівникам за працю і побажав активніше впроваджувати інноваційні форми бібліотечного обслуговування, з метою зацікавлення населення книгою, якнайширшого його охоплення читанням. 



         Директор Шаргородської ЦРБ             Галина Волощук